• 8072471а шуџи

Кои се предностите на пластичните славини?Дали пластичните славини се токсични?

Пластичните славини обично се направени од PVC, ABS, PP и други материјали преку масовно производство на калапи, со богати бои, прекрасни форми, анти-стареење, отпорност на корозија, отпорност на висок притисок и нетоксични и невкусни карактеристики.

Кои се предностите на пластичните славини?Дали пластичните славини се токсични?

Пластичните славини се генерално направени од PVC, ABS, PP и други материјали преку масовно производство на калапи, со богати бои, прекрасни форми, анти-стареење, отпорност на корозија, отпорност на висок притисок, нетоксични и без вкус.Во однос на другите материјали, како нов тип на еколошки производ, пластичните славини се лесни, без вага, не 'рѓа, невкусни, евтини и лесни за конструирање и широко се користат во градежништвото, индустријата, земјоделството, хемиската индустрија, и кујна за домаќинство, бања, балкон и сл.

Подобрената структура на пластичната славина главно има тело на вентил и прекинувач изработени од иста боја.Најмалку едно од телата на вентилот или прекинувачот има декоративна структура на блокови.Бојата на украсниот прстен и украсниот блок, телото на вентилот и бојата на прекинувачот се исто така различни.Декоративната структура ја прави новата пластична славина и практична и убава, што во голема мера го збогатува стилот на славината за да ги задоволи персонализираните потреби на современите луѓе.

Кои се предностите на пластичните славини?

1. Пластичната славина е богата со форма и боја и има добра декорација и практичност.

2. Пластичната славина има одлични хемиски својства и својства на електрична изолација, добра отпорност на топлина, нема деформации и не е лесно да се гребе.

3. Пластичната славина има добра отпорност на удар и добра димензионална стабилност и е нетоксична и невкусна, еколошка и здрава.

4. Пластичната славина е цврста, има мала апсорпција на вода, отпорност на корозија, едноставна инсталација и е издржлива.

Дали пластичните славини се токсични?

Повеќето пластични славини на пазарот се направени од ABS пластика.Како нов материјал, ABS пластиката ги комбинира одличните својства на другите пластични материјали како што се PS, SAN, BS итн., и има одлични механички својства како што се цврстина, цврстина и цврстина.Отровни и невкусни, добри перформанси на електрична изолација.Затоа, пластичната славина е нетоксична, многу добар производ за заштита на животната средина и потрошувачите не треба премногу да се грижат за употребата на пластични славини што се трујат.

Иако пластичните славини се без мирис и нетоксични, некои производители на пазарот се водени од интереси и ја нарушуваат професионалната етика, додавајќи супстанции штетни за човечкото тело во пластиката за да ги намалат трошоците.

Затоа, потрошувачите мора прво да го идентификуваат брендот кога купуваат пластични славини.Добрата марка на славина е посигурна во квалитетот и по продажбата;во исто време, проверете дали површината на пластичната славина е мазна и нежна, дали пластичниот мирис е премногу силен и дали ротацијата на рачката е флексибилна итн., бидете внимателни и претпазливи Изберете квалификувани пластични славини.

HONGKEВентил е специјализиран за производство на ПВЦ топчести вентили и пластични славини веќе 13 години и има висококвалитетни извозни лиценци.Квалитетот го издржува тестот на времето.Испратете барање и добијте бесплатни примероци за проверка на квалитетот!


Време на објавување: Јуни-06-2022 година